1/1

Addition
Charlemont, Massachusetts

 

After twenty years of spending weekends and a month in the summer working in the garden, pruning the 100-year old orchard, and resisting the encroaching forest, the owners decided to spend as much time as possible at their second home. That meant turning their attention to the house which had benefited from some refurbishing but had been essentially unchanged for over 50 years.

 

Many members of the large extended family that vacationed at the house were uncomfortable with the prospect of losing the “folksy” quality of the interior spaces, despite the need for updating. The design solution was to replace the dilapidated shed with a new master bedroom wing and mudroom, open up the living room to the dining room, and more strongly link the house interiors to the outdoor space.

 

Back to Residential Projects